Ervaringen ouders.

 

 

Lieve leidsters en juffen van de Grote Beer,

 

Het is zo ver: Casimir gaat in het nieuwe jaar naar school.


Aan alle mooie dingen komt een eind en dus ook aan Casimir ’s tijd op de Grote Beer.

Nou ja, Casimir ‘s tijd, onze tijd op de Grote Beer mogen we wel zeggen, want voor ons alle drie geldt dat wij in die vier jaar graag naar de Grote Beer zijn gekomen.
Om Casimir te brengen en op te halen, om de informatieavonden te bezoeken, om Sinterklaas te vieren en voor de gezellige barbecues.

Bijna vier jaar lang hebben jullie voor Casimir gezorgd en hem op zien groeien van een blije baby tot een vrolijk mannetje dat klaar is voor de basisschool.
Casimir is altijd met plezier naar de Grote Beer gegaan en dat is een groot compliment voor jullie allemaal.
Iedereen op de Grote Beer is altijd erg lief voor hem geweest, en wij vinden het jammer dat het nu is afgelopen.

Wij hebben jullie ook bijna vier jaar meegemaakt en ons is altijd opgevallen dat ieder van jullie professioneel en toegewijd is, bevlogen zelfs.
Jullie zijn merkbaar dol op alle kinderen waar jullie voor zorgen en dat maakt dat de kleintjes goed gedijen.
Jullie bieden ze een veilige en plezierige omgeving en hebben er lol in om met de hummels bezig te zijn.
De open, ongedwongen en gewoon gezellige sfeer op de Grote Beer hebben wij alle drie in deze vier jaar als heel prettig ervaren.

Wij willen jullie dan ook heel, heel hartelijk bedanken voor alle goede zorgen voor Casimir van april 2009 tot nu,
en wij wensen de Grote Beer en jullie persoonlijk allemaal het beste voor de toekomst.

Cecile en Sietze (mama en papa van Casimir)

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Als je mij vraagt wat ik van jullie bij de Grote Beer vind, kijk ik automatisch eerst eens goed naar mijn dochter Lotte.

Ze gaat nu ruim een jaar, drie dagen in de week, naar de Grote Beer. Ik zie, als ik dan goed kijk, dat ik haar vrijwel altijd met een glimlach aflever, dat ze ontspannen is, en de armen
graag uitsteekt naar de voor haar zo bekende lieve juffen van de babygroep. Als ik haar ophaal, kan ik onmiddellijk merken wat voor dag ze heeft gehad en dat
klopt altijd met de feedback die jullie juffen; gedegen, gedetailleerd en vol enthousiasme teruggeven.

 

Daarnaast is er altijd ruimte en tijd voor de anekdotes van de dag, niet alleen om mij als vader de ontwikkeling van mijn dochter mee te geven.

Jullie vinden het oprecht leuk om met liefde de kleintjes te verzorgen, met ze te genieten, om ze te lachen en vanuit enorme betrokkenheid bij te dragen aan hun ontwikkeling.

Jullie denken mee, verrassen en helpen me als we iets bij Lotte zien wat we even niet kunnen plaatsen. Als ik als ouder suggesties of twijfel of vragen heb, wordt er geluisterd, wisselen we uit en wordt er onmiddellijk en goed gehandeld. Dat vind ik vertrouwenwekkend. Alles wat je in basis verwacht van een kinderdagverblijf is bij jullie gewoon top geregeld, daar
hoeven we het niet eens over te hebben.

Veiligheid, betrouwbaarheid, liefde, hygiëne, ruimte, rust, Toch noem ik het omdat ik me realiseer dat die vanzelfsprekendheid in kwaliteit ook een resultaat is van jullie liefde voor kinderen en dit vak. Respect.

 

Bedankt voor jullie bijdrage aan het leven van Lotte en dat van mij. Ik wens jullie en Lotte nog een fijne tijd samen bij de Grote Beer, ik laat Lotte graag aan jullie verzorging en begeleiding over.


André (vader van Lotte)

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Wij zijn heel blij met De Grote Beer. We maken eigenaresse Marike en haar team nu al heel wat jaren mee.

 

We blijven aangenaam verrast door de persoonlijke aandacht en de creatieve dingen die ze doen met de kinderen. De oprechte belangstelling voor de kinderen voelt heel fijn. En de liefdevolle aandacht die de leidsters geven, is heel mooi.

Waar we vooral blij mee zijn, is dat de meeste leidsters al jarenlang aan de creche verbonden zijn. Dat geeft de kinderen een heel veilig en vertrouwd gevoel. En voor ons als ouders is het heel prettig dat je de dames kent. En vooral dat ze jouw kinderen goed kennen.

 

Wij denken dat er niet veel creches zijn die zich met De Grote Beer kunnen meten, eerlijk gezegd. Checkt u anders ook nog even het GGD-rapport op deze site als u ons niet gelooft!

 

Arjan & Carla (ouders van Renske & Gijs)

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 N.a.v. een vraag op facebook of er wel urentarieven zijn.

"Onze KDV heeft bijna als enige in Groningen daadwerkelijk een uurtarief i.p.v. dagdelen ( ook nog goedkoper 6,90 euro per uur ). KDV De Grote Beer in Paddepoel. Redelijk flexibel 

in opvang, maar wel minstens 10 uur per week afnemen. Ons zoontje ging eerst 2 dagen van 8-13.30. Als ik thuiskwam deed hij zijn middagslaapje. Nu hij ouder is en 's ochtends niet meer slaapt, maar het niet trekt tot 13.30, blijft hij tot 15 uur en slaapt hij daar.

Je moet wel het aantal uren betalen die je inplant. Dus onze zoon gaat 14 uur per week, maar als ik hem 's middags eerder haal, betaal je wel tot de tijd dat je normaal zou halen. Ze moeten immers ook het personeel daarvoor inplannen. Wel is het zo ( mits tijdig aangegeven ) dat je uren kunt ruilen en er wordt vaak niet moeilijk over gedaan, tenzij de groepsgrootte het echt niet toelaat. Vol is vol.

Het is kleinschalig en geen SKSG of organisatie, de directrice kent je bij naam en het contact is heel persoonlijk, juist omdat het zo kleinschalig is. Wat wij persoonlijk erg prettig vinden. Ze doen erg veel leuke dingen met de kinderen. Het moet wel echt noodweer zijn, willen ze niet buiten zijn.

 

Karin Engelkes ( moeder van Rens )